tiistai 22. syyskuuta 2020

LIIKENNETURVALLISUUS SUOMESSA VERRATTUNA MUIHIN MAIHIN

 

Suomessa kuoli liikenneonnettomuuksissa vuonna 2019 3,8 ihmistä 100000 asukasta kohden. Vuosi 2019 oli historian paras Suomessa ja tänä vuonna lukema tullee olemaan huomattavasti huonompi.

 

Vertailun vuoksi muissa Euroopan maissa vastaava luku oli:

·         Norja = 2,0

·         Ruotsi =2,2

·         Sveitsi = 2,2

·         Iso-Britannia = 2,9

·         Espanja = 3,7

·         Saksa = 3,7

·         Suomi = 3,8

·         Viro = 3,9

 

Vaikka vuoden 2019 luku jäi kohtuullisen pieneksi, ei kehitys liikenneturvallisuuden kannalta ole hyvän näköistä. Uusien kuljettajien asenteet turvalliseen ajamiseen liikenteessä ovat huomattavasti heikentyneet, vaikka kuljettajatutkintoa on kehitetty vaikeammaksi ja yhä useampi hylätään tutkinnoissa.

 

Vaikka nykyiset autot ovat huomattavasti turvallisempi ja helpompia hallita vaikeissa tilanteissa verrattuna vaikkapa 90-luvulla käytössä olleisiin autoihin, ei liikenteessä kuolleiden määrä ole laskenut Suomessa samassa tahdissa verrattuna muihin maihin. Kuljettajakoulutuksen vähentäminen tullee näkymään viiveellä onnettomuustilastoissa nuorten onnettomuuksissa.

1 kommentti:

  1. Norjassa onkin ilmeisesti melko turvallista. Itse ajattelin, että siellä on varmasti niin kapeat tiet, että onnettomuuksia olisi enemmän. Minun poikani haaveilee ADR-koulutuksesta. Hieman äitinä jännittää se, että hän on tienpäällä suuren osan ajasta. https://www.koso.fi/palvelut/vaaralliset-aineet

    VastaaPoista