sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Autokoulussa opettaa ammattilainen


Liikenneopettajan koulutukseen Suomessa kuuluu teoria ja ajo-opetusharjoittelun, lisäksi muun muassa ajoneuvotekniikkaopiskelua, lainsäädännön opiskelua, liikennepsykologiaa, kasvatustieteiden perusteita ja erityispedagogiikkaa. Liikenneopettaja käy seuraamassa autokoulussa opetusta useita tunteja ja suorittaa opiskeluaikana pitkän harjoittelujakson kokeneemman liikenneopettajan opastamana. Koulutukseen päästäkseen on oltava sopiva pohjakoulutus ja mielellään aikaisempaa työkokemusta tukemaan tulevaa työtä. Useimmat ovat toimineet aikaisemmin autonkuljettajina tai autoalalla, mutta myös aikaisemmin opettajana työskennelleitä liikenneopettajia löytyy. Liikenneopettajan osoitettava liikenneopettajatutkinnossa että on valmis työskentelemään ja vaativuus tutkinnossa on korkea, koska useita näyttökokeita hylätään. Opiskeluun menee noin kaksi vuotta.


Valmistuttuaan uusi liikenneopettaja onkin saanut erinomaisen koulutuksen ja hänellä on usein paljon aikaisempaa kokemusta liikennealan ammattilaisena. Kokenut liikenneopettaja oppii aikaa myöten, ettei koskaan ole täydellinen opettajana, vaan aina oppii uutta myös itse. Hyvä liikenneopettaja myös päivittää tietämystään osallistumalla alan koulutuksiin ja on kiinnostunut työstään myös vapaa-ajallaan. Palkka tehtyihin työtunteihin nähden on muodollinen ja työpäivät saattavat venyä pitkälle iltaan, autokoulussa liikenneopettajana toimiminen onkin kutsumusammatti. Tätä työtä tehdään liikenneturvallisuuden hyväksi.


1 kommentti:

  1. http://www.hami.fi/liikenne/liikenneopettajan_erikoisammattitutkinto/Sivut/Haku-liikennepettajan-erikoisammattitutkintoon-valmistavaan-koulutukseen.aspx

    VastaaPoista