torstai 16. helmikuuta 2017

Liikenneturvallisuus uhattuna

Yksi muutoksista liittyy tiemerkintöihin. Kaistojen ajosuuntia erottavat tiemerkinnät muutettaisiin tulevaisuudessa samanlaisiksi kuin kaistojen väliset sulkuviivat. Tätä muutosta perustellaan rahallisella säästöllä. Käytännön todellinen säästö on olematon. Todennäköisesti kustannukset tulevatkin aluksi kasvamaan, koska kaikki keltaiset viivat tulee maalata valkoisiksi. Lisäksi monilla keskustelu palstoilla on huomautettu, että lumen alta maalaukset eivät näy enää ollenkaan. Lisäksi tämä aiheuttanee vaaratilanteita nykyistä enemmän, koska jatkossa ajosuuntia ei ole yhtä helppo erottaa nopeasti.

Tulevaisuudessa jalankulkija saa yllättää autoilijan täysin pimeänä. Voi vain todeta, että voisimme oppia jotain etelä naapurimme Viron puolelta. Tallinnassa heijastimen käyttö on pakollista.

Tulevaisuudessa pyöräilijä saisi ajaa polkupyörällä aivan miten huvittaa. Mikäli pyöräilijä kaatuu, lyö päänsä asfalttiin ja vammautuu, yhteiskunta maksaa, koska pyöräilykypärä ei ole enää välttämättömyys. Ajaessasi autolla, pyöräilijä saa jatkossa ajaa eteesi täydellä vauhdilla ja sinun tulee väistää. Muista varautua myös nopeasti liikkuviin polkupyöriin. Pyöräilijän vauhti voi olla helposti yli 40km/h.

Jatkossa suojatie tulee merkitä sekä liikennemerkillä että tiemerkinnällä

Jatkossa sinä maksat myös rikkaitten sakot

Tällä hetkellä isojen sakkojen maksu määräytyy henkilön tulotason mukaan. Tulevaisuudessa tarkoitus olisi muuttaa sakot kaikille samanlaisiksi. Eli köyhemmillä sakkojen rajat nousisivat reilusti ylemmäksi ja suurituloisille annettuja tuhansien eurojen sakkoja ei enää annettaisi.

Näillä muutoksilla on tarkoitus hankaloittaa autoilua perinteisellä tapaa ja mahdollistaa automaattisesti ajavien autojen etuja. Ongelma on että nykyisellään automaattisesti ajavat autot ovat vasta alkutekijöissään. Polkupyöräilijän väistäminen yhtäkkisesti on automaattisesti ajavallekin autolle hankalaa.LINKKEJÄ AIHEISIIN:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti