sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

AJOKORTIN HINTA KALLISTUU 2018 KESÄLLÄ

Vielä kerkiät suorittamaan nykymallisen ajokokeen. Kesällä 2018 muuttuva kuljettajatutkinto on aikaisempaa huomattavasti haastavampi ja vaatii auton käsittelyn taitojen ja liikennesääntöjen osaamisen lisäksi ajamisen suunnittelun osaamista. Teoriakokeen vaativuutta lisätään ja sen suorittaminen vaatii jatkossa huomattavasti nykyistä enemmän osaamista.

On helppo arvioida, ettei jatkossa kovinkaan helposti voi saada ajokoetta suoritettua läpi. Pienemmillä paikkakunnilla joudutaan kokeiden suorittaminen lopettamaan, koska ajokokeen alueen on oltava riittävän kattava ja haastava erilaisine liikenneympäristöineen. Lisäksi ajokokeen vastaanottaja arvioi jatkossa kuljettajan henkistä tilaa ja koe voidaan vaatia uusittavaksi, mikäli tutkinnonvastaanottajan mielestä kuljettaja voisi olla tulevaisuudessa riskikuljettaja liikenteessä. Hyvä arvio on että jatkossa ajokokeen saa läpäistyä, kun harjoittelua on takana noin 25 - 40 tuntia ammattiopettajan kanssa tai 100 tuntia harjoittelua opetusluvalla + 10 tuntia ammattilaisen opettamana.

Uudistetun ajokokeen myötä harjoitteluvaiheen palautejakso jää pois ja jatkossa harjoitteluvaiheessa on suoritettava riskienhallintakurssi, joka vastaa nykyistä syventävää vaihetta myös hinnaltaan. Riskienhallintakurssi on suoritettava hyvin pian ajokokeen jälkeen tai mahdollisesti ennen ajokoetta.Vielä on mahdollista suorittaa nykyinen helpotettu teoriakoe ja ajokoe. 10+10 kurssilla ajokortin saa suoritettua nykyisin edullisemmin kuin uudella järjestelmällä. Tosin nyt kannattaa pitää kiirettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti