sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

KÄYTETTYÄ AVOAUTOA OSTAMASSA

Opel Tigra TwinTop 1.8 16v Sport

Kevään tullen lumien sulaessa tekee mieli päästä tien päälle. Kun aurinko paistaa ja lämmittää mukavasti, olisi hienoa nauttia matkasta raittiissa ilmassa. Suomessa avoauto on melkolailla turhake ja omien kokemusteni perusteella jopa epämiellyttävä kesällä, kuten koeaja heinäkuun helteillä avomallisen Ferrari F430:n kanssa opetti. Silti näissä on jotakin, kuten moottoripyörissä. Opel Tigran saa ostettua käytettynä muutamalla tonnilla ja se on käytettävyydeltään selkeäsi moottoripyörää käytännöllisempi.

Kaksi paikkaisen avomallisen Tigran erikoisuutena on taittuva kovakatto. Tigraa voisi siis käyttää myös talvella ajamiseen ja kyseiseen koeajoautoon tulivatkin nastarenkaat mukana. Tällä voisi siis ajaa talvellakin. Katto liikkuu sähköllä, mutta sen lukitus tapahtuu käsin. Kattoa ei voi liikuttaa ajon aikana, kuten vaikkapa Opel Cascadassa, jossa kangas katto menee kiinni hetkessä vain nappia painamalla.

Koeajo Tigran renkaat eivät olleet autoon sopivat. Todennäköisesti niiden tasapainotuksessa oli jotain pielessä, mutta myös ajo-ominaisuuksiin halparenkaat tuntuivat vaikuttavan. Yli 100 km/h nopeudessa auto ei tuntunut kulkevan tasaisesti. Lisäksi auton jarrut vaatisivat laittamista. Moottori vaikutti toimivalta ja autoon oli vaihdettu jakopäänhihna muutama vuosi aikaisemmin. Huoltokulut eivät ole kalliit sillä Tigra perustuu monelta osin Opel Corsaan ja 1.8 litrainen moottori on yleinen monissa muissa Opel malleissa. 


Tigrassa ei ole takapenkkiä ja etuistuinten takana on pieni tila, jonne ei juurikaan saa mahtumaan mitään isompaa esinettä. Jos katto on alhaalla, myös tavaratila on pieni. Suurin ongelma keskikokoiselle miehelle on ettei kuljettajan istuinta saa korkeuden säädöllä riittävän alas. Lisäksi ohjauspyörässä on vain korkeudensäätö. Ajoasento ei ole mukava ja näkyvyys eteen on tuulilasin yläpuolisen pilarin vuoksi huono.  

Käytettynä myynnissä olevia Opel Tigra TwinTop malleja on Nettiautossa tarjolla muutamia. Koeajoautoa vastaavan (1.8 moottorilla) hinnat ovat noin 5000€ - 8500€ välillä. Halvimman 1.4 litraisen yli 200tkm ajetun hinta on 4400€. Voi ennustaa ettei hinta enää tule tuosta vuosienkaan kuluttua alenemaan, koska tälläisilla autoilla on aina kysyntää. Tosin vain kevään tullen.


Hieman suuremman kokoluokan avoauto tarjoaa paremman käyttömukavuuden ja lisää tilaa. Nykyisin vielä tuotannossa oleva Opel Cascada, on huomattavasti Tigraa kalliimpi vaihtoehto. Cascadan saa käytettynä omakseen noin 25000 euron hintaan. Cascada tosin tarjoaa pienen takapenkin ja huomattavasti paremmin tavaratilaa. Lisäksi edessä on tilaa paremmin, kun istuimen saa säädettyä alemmas. Katon yläreunan etupilari ei haittaa näkyvyyttä. Moottorit ovat ahdettuja, mutta kulkupuoli on sopivaa lähinnä mukavaan kruisailuun.

Kannattaisiko Avo Tigra ostaa? Ehkä, mikäli ylimääräistä rahaa löytyy myös auton kunnostamiseen. Tigrasta saa hauskan auton huviajeluun, mutta se ei toimi ainoana autona.


Auto: Opel Tigra TwinTop
Vuosimalli: 2006
Moottori: Z18XE 1796 cm392 kW (125 hv) @ 6000 r/min165 Nm @ 4600 r/min
Suoritusarvot: 9,0 s. 0-100km/h, CO2 185 g/km, kulutus 7,7 litraa/100km

Koeajo ja kuvat:
Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti